18 березня 2017

18.03.2017. Відкриття нового Ізраїльського культурного центру та презентація книги «Держава Ізраїль. Політика і суспільство»

 

В рамках розширення культурних зв’язків з Україною 16 березня 2017 року в Києві відбулося відкриття нового приміщення Ізраїльського культурного центру (ІКЦ) при Посольстві Держави Ізраїль в Україні.

У церемонії брав участь віце-прем'єр-міністр України В’ячеслав Кириленко. Він висловив сподівання, що у цьому центрі буде «…започатковано багато добрих справ, добрих і для українського народу, і для народу Ізраїлю».

У свою чергу посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські наголосив, що культурний центр «…надає набагато ширше уявлення про нашу державу». «Я впевнений, що цей центр зможе стати свого роду мостом для передачі знань, досвіду, а також нашої культури нашим українським друзям», — додав він.

Діяльність центру буде присвячена тому, чим живе сучасна Держава Ізраїль: її досягненням у сфері високих технологій, медицини, сільського господарства; її культурі, історії і суспільному життю. В ІКЦ також проводитимуться освітні та культурні проекти, семінари, мовні курси тощо.

 

17 березня 2017 року в новому приміщенні Ізраїльського культурного центру вже відбулася презентація книги-навчального посібника «Держава Ізраїль. Політика і суспільство». Автори книги — професори Зєев Ханін і Анатолій Романюк — розповіли про ідею та призначення книги; про те, чому це видання є саме українською мовою і буде корисне українському читачу, особливо студентський аудиторії.

Так, у навчальному посібнику «Держава Ізраїль. Політика і суспільство» розглянуто історію, чинники формування та еволюцію Держави Ізраїль. Окреслено головних акторів та провідні інститути політичного розвитку сучасного Ізраїлю. Відображено положення єврейської держави в системі регіональної та світової політики. Досліджено історію, а також сучасний стан українсько-ізраїльських відносин.

В презентації книги брали участь Радник Посольства Держави Ізраїль в Україні, Регіональний голова «Натів» в Україні та Молдові Геннадій Поліщук, а також Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков, які надавали всебічну допомогу авторам під час написання та видання книги.

Найбільшу увагу привернула презентація даної книги, яку зробив професор Зєев Ханін. Він розказав присутнім як виникла ідея написання цієї книги та акцентував увагу на актуальності викладеної в ній інформації саме для України, особливо в сучасних умовах агресії проти неї. Одночасно він наголосив на безсумнівному розширенні українсько-ізраїльських партнерських відносин у культурній та соціально-політичній сферах, у т. ч. як з державними, так і неурядовими аналітико-дослідницькими центрами, одним із прикладів чого став початок співробітництва з Незалежним аналітичним центром геополітичних досліджень «Борисфен Інтел».

Крім того, він також відповів на численні актуальні питання щодо особливостей сучасних українсько-ізраїльських стосунків та перспектив їх розвитку, багато з яких виходили за рамки презентації.

В презентації взяв участь віце-президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел», кандидат військових наук, доцент, генерал-лейтенант запасу Юрій Радковець.

 

Нова адреса Ізраїльського культурного центру в Києві: вул. Коновальця, 36д, 7-й поверх.

 

www.reliablecounter.com