28 грудня 2016

Зміни підходів та інструментарію для врегулювання ситуації на Донбасі

28 грудня 2016 року з 17:10 до 18:00 у прямому ефірі на Першому каналі Українського радіо (УР-1), в рамках програми «Відкрита студія», на запрошення редакції брав участь військово-політичний експерт — віце-президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел», кандидат військових наук, доцент, генерал-лейтенант запасу Юрій Радковець.

Гостем програми був також Олег Саакян, політолог, лідер Єдиного координаційного центру «Донбас».

 

Тема програми «Відкрита студія» (ведучий — Владислав Обух) — 2016: зміни підходів та інструментарію, який Україна використовує для врегулювання ситуації на Донбасі. Економічна блокада — фактично стосувалася підсумків розвитку ситуації довкола Донбасу за 2016 рік та прогнозу її розвитку на перспективу.

Крім того, окремо обговорювалося питання стосовно останньої ініціативи ветеранів антитерористичної операції (АТО) щодо організації блокади постачання товарів подвійного призначення та контрабанди на непідконтрольні українській владі окуповані території Донецької та Луганської областей.

 

У своїх коментарях і оцінках в рамках обговорення першого питання Юрій Радковець наголосив, що головною особливістю у розвитку ситуації в світі та довкола України в 2016 році стало подальше загострення протистояння між Росією та США/НАТО і ЄС з українського та сирійського питань, що супроводжувалося заходами взаємного тиску сторін, нарощуванням ними своїх військових потенціалів та фактично призвело до відновлення «холодної війни» між Росією та Заходом, а також виникнення реальної загрози її переростання у повномасштабний військовий конфлікт з втягуванням до нього України, яка вже більш ніж два з половиною роки веде визвольну війну з Росією.

За таких обставин, постає запитання: Чому за два з половиною роки війни з Росією українська влада так і не спромоглась розробити та прийняти Концепцію (а краще — Стратегію) деокупації України, головну суть, стратегічну спрямованість, можливі шляхи досягнення і кінцеву мету якої мають знати як увесь український народ, так і всі країни СНД, об’єднаної Європи (ЄС), США, НАТО, ООН, інші міжнародні і регіональні організації та загалом увесь цивілізований світ?

 

Що стосується організації блокади ветеранами АТО постачання товарів подвійного призначення та контрабанди на непідконтрольні українській владі окуповані території Донецької та Луганської областей, то, на думку Юрія Радковця, в зоні АТО достатньо спеціальних підрозділів правоохоронних і фіскальних органів України (МВС, митної служби, ПСУ, ГПУ, СБУ тощо), роботу яких доцільно і необхідно правильно організувати з виконання цієї задачі. А фактичний шантаж української влади з боку ветеранів АТО є неприйнятним.

 

Cлухати:

 

 

 

 

www.reliablecounter.com