30 серпня 2017

Санкції проти Росії. Про марність сподівань

«Економіка Німеччини потребує зняття санкцій з Росії», «У ФРН розкритикували нові санкції проти РФ, як такі, що порушують міжнародне право», «ФРН не бажає льодовикового періоду у відносинах з Росією», «Україна не має жодного відношення до Європейського Союзу» і нарешті — «Ми мусимо ладити з Росією».

Такі та подібні до них ствердження з посиланням на Федерального канцлера Німеччини А. Меркель, міністерство закордонних справ ФРН, Голову Європейської комісії Ж. Юнкера та, звісно, Президента США Д. Трампа, знову постають головною темою публікацій російських ЗМІ стосовно України та їх послідовників в українському інформаційному просторі.

Що це? Європа змінила своє ставлення до України? Зовсім ні! А в чому ж річ такої медійної активності, як на Заході, так і на Сході? Все дуже просто. На наступному тижні у Європейському Союзі планується розгляд питання щодо продовження санкцій проти Росії за анексію нею Криму ще на шість місяців. Незважаючи на всі спроби Росії уникнути покарання, санкції будуть продовжені. Що ж, хоча б потішать себе надіями та й грошики російські, через можливості їх спецслужб, підтримають бюджети західних СМІ та російських «пропагандонів-заробітчан».

До речі, дійсно, А. Меркель, Ж. Юнкер та Д. Трамп підтримують можливість зняття санкцій з Росії, однак виключно за умов виконання нею Мінських домовленостей та повернення Криму Україні. Саме це і є головним змістом згаданих вище цитат, які безсоромно викривлюються російськими ЗМІ в рамках брудних інформаційних компаній та технологій.