25 січня 2013

Про сланцевий газ: інтерв'ю Сергія Дяченка «Першому діловому» телеканалу; договір з Shell; розділення НАК «Нафтогаз»

23 січня 2013 керівник енергетичних програм Центру «Борисфен Інтел» дав інтерв'ю «Першому діловому» телеканалу.

Телеканал так говорить про тему інтерв'ю: «24 січня уряд підпише угоду з видобувною компанією Shell про розподіл продукції. Chevron конфліктує з депутатами Львівської та Івано-Франківської облрадами. Тобто, добувати газ будуть вже на Юзівському родовищі. Сергій Дяченко, керівник енергетичних програм дослідницького центру «Борисфен Інтел» розповість, чи не згас ще інтерес до сланцевого газу в Україні.

Представляємо відео цього інтерв'ю

Оригінал матеріалу  http://fbc.net.ua/video/7365/
 

NTD канал: «24 січня 2013 на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Україна уклала 10-мільярдний газовий контракт з нідерландсько-британською компанією Royal Dutch Shell. Угоду підписали в Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму. На зустрічі були присутні президент України Віктор Янукович, а також, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Документ стосується видобутку сланцевого газу на Юзівському родовищі, розташованому на сході України. Його ресурси оцінюють в 2­-4 трильйона кубометрів. Це означає, що країна займає четверте місце в Європі за обсягами запасів цього викопного палива після Норвегії, Франції та Польщі.

Український уряд вже висловил надію, що розробка цього родовища допоможе країні в найближчі 10 років почати отримувати додаткові 8-10 мільярдів кубометрів газу в рік. На даний момент в Україні щорічно споживають близько 60 мільярдів кубометрів, 40 з яких імпортується з Росії за завищеними, на думку Києва, цінами.

Договір підписали на 50 років. При цьому, розробляти Юзівське родовище Україна почала разом з Shell ще в травні минулого року».

Оригінал матеріалу http://ntdtv.ru/  http://www.youtube.com/watch?v=yZCPQ-ilCSc
 
 

Канал «Україна»: «Сенсацію озвучив Президент Віктор Янукович на Всесвітньому економічному форумі в Давосі: НАК «Нафтогаз України» найближчим часом буде розділена на декілька підприємств, а сланцевий газ з українських надр видобуватимуть спільно з британцями. На базі подрібненого «Нафтогазу» створять акціонерні товариства, щоб отримати більше приватних інвестицій».

Оригінал матеріалу http://www.youtube.com/watch?v=NCLzO-jDIp0