30 вересня 2015

30.09.2015. Телевізійне інтерв’ю віце-президента «Борисфен Інтел» Ю. Радковця програмі «В Об’єктиві» львівського телеканалу НТА

У рамках участі в роботі міжнародної науково-практичної конференції «Імплементація стандартів НАТО в Україні: здобутки та перспективи», що відбулася 23 вересня у Львівському національному університеті імені Івана Франка, віце-президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» кандидат військових наук, доцент, генерал-лейтенант запасу Юрій Радковець дав інтерв’ю для програми «В Об’єктиві» телеканалу Незалежного телевізійного агентства (НТА) м. Львів. У програмі також брав участь офіцер Західного регіонального медіа-центру МО України підполковник Володимир Скоростецький.

Автори програми запросили до розмови Юрія Радковця з метою отримати авторитетні відповіді на проблемні питання щодо перспективи вступу України до НАТО на фоні підсумків дводенного візиту Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в Україну, коли було підписано низку документів про стратегічне співробітництво України і НАТО.

Серед іншого в рамках телевізійної програми обговорювалися та коментувалися актуальні питання щодо: позитиву від першого візиту в Україну Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга; спільних навчань і тренувань підрозділів Збройних Сил, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій України з відповідними підрозділами країн-членів НАТО, Європейського Союзу та інших країн, а також обміну досвідом між ними; стану та ходу реформування Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТО; перших здобутків і проблемних питань Збройних Сил України у справі запровадження стандартів і дотримання вимог НАТО; особливостей військово-технічного співробітництва між Україною і країнами-членами НАТО; досвіду участі Збройних Сил України в антитерористичній операції на Сході України, а також інших питань.

Обговорення цих актуальних питань супроводжувалося телевізійними сюжетами з новин про реальні події в Україні.

 

Перша частина інтерв’ю

 

 

Друга частина інтерв’ю