21 червня 2019

Бомбувати чи ні?

Іран збив безпілотник США в Перській затоці

 

За даними іранського видання Iran Daily від 21 червня 2019 року, силами ВПС КВІР Ісламської Республіки Іран 19 червня в районі Кухе-е Мобарак, неподалік від міста Джаск, південна провінція Хормозган, було збито американського БПЛА.

 

 

Після огляду уламків іранська сторона ідентифікувала дрон, як MQ-4C Triton зі складу ВМС США, який є модифікацією RQ-4 Global Hawk. Секретар Вищої Ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані у своїй заяві підкреслив, що Іран готовий застосовувати всі наявні засоби для захисту своїх територіальних вод та повітряного простору.

Спікер Центрального командування Збройних сил США капітан ВМС Білл Урбан офіційно заявив, що Сполучені Штати «не здійснювали жодних операцій у повітряному просторі Ірану».

За даними американського видання New York Times, президент США Д. Трамп 20 червня ввечері погодив виконання локальних ударів силами ВПС США по радіолокаційній станції та позиціях ракетних батарей на іранському узбережжі. Але згодом, «коли бойові літаки були вже у повітрі», президент США відмінив своє рішення, яке, до речі, підтримали державний секретар Майк Помпео, голова ЦРУ Джина Хеспел та помічник президента з питань національної безпеки Джон Болтон. А ось щодо військових, то вони були проти.

Інформаційна агенція Reuters, з посиланням на іранські офіційні джерела, повідомляє, що в ніч на 21 червня президент США Д. Трамп через офіційні канали Оману застеріг вище іранське керівництво про запланований удар США по Ірану. У повідомленні також містилась вимога провести переговори у призначений Вашингтоном час. У відповідь Тегеран попередив Сполучені Штати про «ризик регіональних та міжнародних наслідків такого удару».

Доречним буде визначити політичні аспекти такого рішення Вашингтону. Сполучені Штати намагаються примусити європейські країни, зокрема Німеччину, остаточно відмовитись від «ядерної угоди» із Іраном. Фактично США поставили умову: не підтримувати Іран в обмін на нові переговори та на вихід до нової угоди. Ясна річ, на умовах тих же США. Якщо учасники дійдуть згоди, то Іран залишиться наодинці зі США. Адміністрація Д. Трампа поставила собі за мету примусити Іран укласти нову угоду, змінити свою політику в регіоні Близького Сходу та вивести частини КВІР з території іноземних держав. Фактично це означає, що Іран буде заблокований в межах територіальних кордонів та не зможе підтримувати проіранські організації та терористичні угруповання. Большие и маленькие попки девушек безумно хороши, когда в них засовывают твердые члены ненасытные мужчины. Во время траха, сучки громко стонут и даже от родственников получают анальный секс, не смотря ни на какие запреты. Посмотрите, чем богато anal porno , ведь каждая красотка, будь она молодая или зрелая, изменит мужу, дабы поскорее ощутить в попке длинный ствол. Больше всего девицы отдают предпочтение неграм, потому что их фаллосы проникают в дырочки по самые яйца, что доставляет еще тот оргазм.

Ісламська Республіка Іран також має визначитись зі своїм вибором: воєнна поразка у збройному протистоянні зі США та їх близькими союзниками в регіоні (Саудівська Аравія, Ізраїль), погіршення свого економічного стану та загроза національного вибуху чи таки прийняти умови США. При цьому іранському вищому керівництву необхідно буде внести певні зміни у внутрішню організацію держави, насамперед обмежити владу та вплив КВІР. Слід розуміти, що і в самому Ірані КВІР має ворогів у вигляді Армії та досить великої частини іранської економічної та політичної еліти, яка виступає за економічний розвиток країни та за вихід з-під дії режиму санкцій. https://fizzslots.games

Крім того, не зайвим буде нагадати, що 7 липня ц. р. закінчується термін дії ультиматуму, встановленого Іраном Європейському Союзу: або Іран виходить із «ядерної угоди», або ЄС розробляє програму, за якою оминатимуться американські економічні санкції. На сьогодні дієвої програми проти цих санкцій Європа не запропонувала, і навряд чи щось запропонує.

За таких обставин Тегерану залишається лише одне — якнайшвидше відповісти Вашингтону. Навряд чи це буде оголошення війни Сполученим Штатам. Про велику війну в регіоні не мріє ніхто, ані Ізраїль, ані Саудівська Аравія, незважаючи на їх постійні заклики «покарати» Іран. Самі ж вони війни не розпочнуть, а запропонують свою підтримку Вашингтону, який має запустити свою воєнну машину та розпочати такі бойові дії.

Вашингтон також розуміє, що війна буде непростою, і тоді краще напрягти м’язи та продемонструвати свою готовність воювати і змусити аятол до переговорів.