24 грудня 2015

Підсумки конкурсу «Український вимір в сучасній геополітиці»

 

Редакційна рада Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» підбила підсумки конкурсу для студентів, аспірантів, молодих викладачів вищих навчальних закладів «Український вимір в сучасній геополітиці», який тривав з квітня ц. р.

 

Перш за все, із задоволенням повідомляємо, що конкурс відбувся. Всього було надіслано 43 роботи, з яких 9 рішенням Редакційної ради розміщено на сайті Центру. Не можемо не відзначити географію конкурсу, адже роботи надсилалися не лише студентами та аспірантами столичних вищих навчальних закладів, але й з ВНЗ таких міст як Тернопіль, Чернівці, Львів, Одеса. За підсумками кожного місяця визначалися переможці конкурсу, які отримували призи від «Борисфен Інтел».

Отже, за одностайним рішенням Редакційної ради Центру переможцем конкурсу стала студентка Київського національного державного університету ім. Т. Шевченка (Інститут міжнародних відносин) Надія Сербенко.

 

Редакційна рада визнала найзмістовнішими всі її роботи, розміщені на сайті «Борисфен Інтел»: «АВТОНОМНІ СИСТЕМИ ОЗБРОЄННЯ: невирішені питання моралі, моральності, міжнародного права і геополітики»; «До питання про використання Керченської протоки, або Чому російсько-український договір порушує міжнародне право?»; «До необхідності розуміння правової природи Європейського союзу як наднаціональної організації».

 

Лауреатами конкурсу визнані львів’яни Олексій Роговик та Алла Яблонська за конкурсну роботу «Нові китайські дракони»: народжується глобальна економічна альтернатива» та одесит Олександр Чебан за конкурсну роботу «Ядерна угода з Іраном: геополітичні та стратегічні наслідки для України».

 

Таким чином, головний приз конкурсу — компактний ноутбук зі встановленим ліцензійним програмним забезпеченням та диплом переможця сьогодні в офісі «Борисфен Інтел» отримала Надія Сербенко. Приз вручав віце-президент Центру Юрій Радковець. Лауреати конкурсу Олексій Роговик, Алла Яблонська та Олександр Чебан удостоюються диплому лауреата та грошових премій.

 

Ми щиро вітаємо переможця, лауреатів і всіх учасників конкурсу, одночасно сподіваючись, що творче спілкування з нашими молодими колегами на цьому не закінчується. Адже у планах Центру — наступні творчі змагання у новому, 2016 році, про що буде повідомлено додатково наприкінці січня наступного року.