23 червня 2014

Радянсько-путінська національна політика в Криму (спеціально для МІА «Россия сегодня»)

За «переживаннями» про «танкову підтримку» своїх «мирних» союзників з донецької, луганської, лисичанської та інших псевдореспублік очільник Кремля та його інформаційна армія втратили зі свого поля зору етнонаціональну ситуацію в анексованому Криму, яка разом з південно-осетинською й абхазькою «картинками» є наочним свідченням особливої «турботи» В. Путіна про розвиток націй і народностей, що населяють «Великую Россию». Спробуємо надати г... (негосподіну) Дмітрію Кисєльову кілька фактів про «союзників Москви», які нехай він спробує популяризувати у своїх «високоаналітичних» сюжетах «Вестей недели».

Стратегія ФСБ РФ націлена на розкол кримсько-татарського національного руху з подальшим відстороненням проукраїнськи налаштованих лідерів і створенням підпорядкованих спецслужбам Росії маріонеткових структур

За оцінкою Кремля, Меджліс і надалі відіграє ключову роль у формуванні суспільно-політичних і, зокрема, проукраїнських настроїв серед кримських татар. Тому федеральним і маріонетковим кримським структурам поставлене завдання з нейтралізації кримськотатарського чинника. Для виконання забаганок В. Путіна спецслужби, державні органи РФ, медійні і дипломатичні структури готові співпрацювати навіть з радикальними ісламістськими організаціями, чеченськими й іншими бандформуваннями, а також свідомо закладати підґрунтя для міжетнічних конфліктів між кримськими татарами і росіянами, передусім козацтвом.

Як повідомляють інсайдери, стратегія ФСБ РФ націлена на розкол кримськотатарського національного руху з подальшим відстороненням проукраїнськи налаштованих лідерів і створенням підпорядкованих спецслужбам Росії маріонеткових структур, а також на нарощування впливу контрольованих російських ісламіст­ських організацій в Криму.


Духовний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв

http://thekievtimes.ua/


Голова ради партії «Міллі Фірка» Васві Абдураїмов

http://ahlibeyt.ru/

Для дискредитації визнаного національного лідера М.Джемільова, який послідовно виступає за відмову від співпраці з окупаційною владою, а також для маргіналізації кримськотатарського національного руху російські провідники, маніпулюючи перспективами участі кримськотатарських громад в органах влади та розподілі російської фінансової допомоги, намагаються всіляко підтримувати і популяризувати діяльність керованих ними утворень — Кримськотатарського народного фронту (КНФ) та партії «Міллі Фірка» на чолі із В. Абдураїмовим.


Віце-прем'єр-міністр самопроголошеної Республіки Крим Руслан Бальбек

http://crimeavector.com.ua/


Віце-спікер Криму Ремзі Ільясов
https://alushta24.org/

Окрім останнього, ФСБ наразі активно підгодовує члена КНФ, голову організації «Покоління Крим» Р. Баль­бека як імовірного кандидата на місце «нового» лідера кримських татар на противагу чинному керівництву Меджлісу, а також нещодавно призначеного віце-спікером так званої державної ради Криму Р. Ільясова, який з меркантильних мотивів прагне використати у своїх інтересах зацікавленість Кремля у створенні нових підконтрольних структур.


Міжнародна релігійно-екстремістська організація «Хізб ут-Тахрір»
.
Декларована мета організації - відновлення справедливого ісламського способу життя і ісламської держави (халіфату) і втілення в ній ісламської системи
http://jankoy.org.ua/


Радикальне угруповання «Ат-Такфір валь Хіджра»
.
Слово «такфір» означає «оголосити будь-кого безбожником». «Хіджра» - це відхід від заблудлого суспільства до нового, ісламського суспільства. Таким чином, сама назва руху говорить про те, що він вважає інших мусульман єретиками і оголошує про свій відхід від них
 http://vimpel-v.com/

І навіть більше, всупереч російській ідейній традиції та практиці боротьби з ісламським фундаменталізмом на Північному Кавказі ефесбешники «дружать» з представниками салафітських течій в Криму (прибічників хабашизму, ваххабізму, партії «Хізб ут-Тахрір» та релігійної організації «Ат-Такфір валь-Хіджра») і організованим з етнічних татар злочинним угрупованням «Імдат», яке використовується для провокування деструктивних процесів серед поміркованої і прагматичної частини кримськотатарського народу.


Голова Ради муфтіїв Росії, голова Духовного управління мусульман Європейської частини Росії (ДУМЄР) шейх Равіль Гайнутдін
http://www.romanitas.ru/


Голова Центрального духовного управління мусульман Росії, Верховного муфтія, Шейх уль-Іслам Талгат Сафа Таджуддін

http://vk.com/


Голова Координаційного центру мусульман Північного Кавказу, муфтій Карачаєво-Черкесії Ісмаїл Бердиєв
http://www.interfax-religion.ru/


Голова Виконкому Російської асоціації ісламського згоди (Всеросійського муфтіяту) муфтій Мухаммедгалі Хузин

http://ru.wikipedia.org/

Російська влада, за підтримки маріонеткових кримських урядовців, у т. ч. так званого «віце-прем’єр-міністра» Р. Бальбека, планує також найближчим часом суттєво поси­ли­ти на території півострова вплив російських ісламістських організа­цій — Духовного управління мусульман європейської частини Росії (голова Ради муфтіїв — шейх Р. Гайнутдін), Центрального духовного управління мусульман Росії (верховний муфтій Росії Т. Таджуддін), Координаційного центру мусульман Північного Кавказу (муфтій І. Бердиєв), Російської асоціації ісламської згоди (муфтій М. Хузін).


Голова духовного управління мусульман Крима муфтій Хаджи Еміралі Аблаєв

http://islam.in.ua/

Основні зусилля згаданих російських мусульманських структур зосереджуватимуться на нівелюванні впливу та подальшій ліквідації найбільш авторитетного серед мусульман півострова Духовного управління мусульман Криму та його керівника — муфтія Е.Аблаєва, який налаштований проти ідеї створення в Криму проросійського ісламського вищого навчального закладу.



Голова Духовного центру мусульман Криму муфтій Хаджи Рідван Велієв

http://www.people.su/

У контексті зазначеного планується також суттєве збільшення фінансової й ідеологічної підтримки Духовного центру мусульман Криму (ДЦМК), який очолює муфтій Р. Велієв. Передбачається, що за безпосереднього впливу на лідерів цієї організації президента Татарстану Р. Мінніханова ДЦМК лобіюватиме російські інтереси, насамперед, у місцях компактного проживання кримських татар Євпаторійського та Сакського регіонів Криму з подальшим поширенням такої діяльності на інші території.

За замислом Кремля, не менш дієвим елементом російської стратегії з нейтралізації проукраїнськості кримськотатарського національного руху буде протиставлення кримським татарам представників чеченського етносу. Наразі розпочате втілення в життя масштабної довгострокової програми заселення північної частини АРК, передусім Джанкойського і Красноперекопського районів, чеченськими військовими у відставці, у т. ч. з так званого батальйону «Восток».

Триватиме також практика направлення на півострів емісарів з Татарстану, Башкирії та Чечні, які агітуватимуть кримських татар прийняти російське громадянство та намагатимуться підірвати як солідарність всередині кримськотатарського народу, так і порушити його зв'язок з нашою країною.

Як противагу зростаючій консолідації і потенціалу кримськотатарської громади кремлівська адміністрація розглядає (у дусі її ідейних натхненників сталінсько-радянської школи) козачі організації, починаючи від Кримського козачого союзу, Таврійського козачого військового товариства, «Слави і волі» й закінчуючи екзотичними станичниками-одинаками, яким наказано згуртуватися перед «кримськотатарською загрозою».


Колишній отаман Всевеликого війська Донського, отаман Союзу козачих військ Росії і зарубіжжя, депутат Держдуми Віктор Водолацький

http://doninformburo.ru/

На Сході України В. Путін і ФСБ також роблять ставку на чеченських бойовиків і російське козацтво

Й що симптоматично: на Сході України В. Путін і ФСБ також роблять ставку на чеченських бойовиків і російське козацтво. Те саме козацтво під «командуванням» депутата держдуми РФ В. Водолацького, яке не здатне захистити від набігів свої станиці і наруги над своїми жінками і дітьми з боку чеченських «державно-кадировських» терористів. Ще й ідейну основу підводять під масове насилля і вбивство «братів-українців» — повернення земель, відібраних більшовиками у 1922 році, зайвий раз підтверджуючи, що «кремлівські намісники» є прямими нащадками Лєніна-Сталіна.

P.S. Ось такою є національна політика, яку ПХ (пітерський хлопчик) впроваджує на Півдні і Сході України. Й не помітно жодних планів і завдань маріонетковому «кримському уряду» щодо вирішення реальних політичних, мовних, соціальних, житлових, земельних та освітніх проблем кримських татар й інших народів.