28 листопада 2018

28.11.2018. Загострення політичної боротьби. В Одесі здійснено напад на Анатолія Гриценка, потенційного кандидата в Президенти України

В Одесі на лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та його однопартійців напали близько 30 осіб у масках. У результаті інциденту значні травми отримали троє людей — двоє членів партії «Громадянська позиція» та один активіст.

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у нападі. Розпочато кримінальні провадження за статтями «хуліганство» та «насильство щодо громадського діяча». А. Гриценко на даний момент є одним з найрейтинговіших кандидатів на президентських виборах 2019 року.

Застосування насильства щодо політика такого рівня в Україні не практикувалося протягом кількох років і є ознакою того, що передвиборча боротьба загострюється і суперники збираються використовувати найбрудніші інструменти.

Разом з тим, ситуація грає на користь А. Гриценка, оскільки дозволяє йому заявляти про політичні переслідування і заробляти на цьому додаткові відсотки електоральної підтримки.