10 серпня 2018

Нещодавно до Києва у гості знову завітав керівник «INGEPO Consulting Company» Корнеліу Піваріу

В рамках двостороннього співробітництва між Незалежним аналітичним центром геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» та аналітичним центром «INGEPO Consulting Company» (Румунія) нещодавно до Києва у гості знову завітав керівник цього румунського центру Корнеліу Піваріу.

Спільних тем для опрацювання центрами сьогодні чимало. Це, зокрема, поглиблення співпраці, що продовжується понад три роки, задля надання об’єктивних оцінок тих подій, що розгорнулися і тривають вже не один рік на Сході України та у анексованому Криму. Зрозуміло, порушувалася тема регіональної безпеки, євроатлантичної інтеграції України, якій випало долати непростий шлях свого входження у Європу, при цьому розв’язуючи завдання об’єктивно значно складніші, аніж ті, які свого часу розв’язувала Румунія.

Беручи до уваги набутий досвід двосторонньої співпраці центрів, їх керівники — В. Гвоздь і К. Піваріу — конкретизували виконання визначених планів роботи.   Зокрема, В. Гвоздь розповідав про перспективи подальшої діяльності аналітичного центру «Борисфен Інтел», про його друковане видання — журнал геополітичної аналітики «Бінтел», змістом якого  румунський колега цікавиться з моменту друку першого номера. А керівник «INGEPO Consulting Company» К. Піваріу, своєю чергою, демонструючи друковані видання свого закладу, розповів про підходи до визначення тематики аналітичних матеріалів і про їх відповідний суспільний резонанс.

Під час дружнього спілкування керівники також обговорили завдання  Центру «Борисфен Інтел» та Інституту ІПШІ, перспективу партнерських стосунків і умови подальшої співпраці. На додаток також обмінялися зразками виданої друком продукції — книгами та збірками, у яких містяться матеріали з геополітичної тематики.

Слід зазначити, що сьогодні така співпраця вважається надважливою, адже напрацьований матеріал дозволяє об’єктивно оцінити все, що відбувається в не лише в Україні чи Румунії, але й у Європі чи навіть у світі. Такі підходи давно усвідомлені у тих країнах, що нині вважаються передовими за своїм суспільно-економічним, політичним розвитком.

Що заважає нам переймати такий  досвід і після всебічного опрацювання використовувати у справі державної розбудови? Про це також йшлося у спілкуванні з румунським колегою на майданчику Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел».

Фото В. Раєвського