Борисфен Інтел

«Це книга всього мого життя»

25 січня 2019
<p><strong>«Це книга всього мого життя»</strong></p>

Кількість присутніх на презентації монографії Віктора Гвоздя «Історичні, правові і політичні аспекти розвідувальної діяльності держави» ще раз підкреслює, що в Україні чудово усвідомлюють важливість таких державних структур, як розвідка. І це не може не тішити в той час, коли справжнім громадянам нашої країни доводиться відстоювати свою незалежність у серйозному протистоянні з «вічним братом» — Росією.

Зазначимо, що тема цього протистояння так чи інакше спостерігалася у кожному виступі запрошених на презентацію осіб, зокрема, В’ячеслава Брюховецького, Володимира Огризка, Анатолія Француза, Юрія Михальчишина. Їх доповнювали інші присутні 24 січня ц. р. (в день, коли відзначалося 100-річчя з моменту створення української зовнішньої розвідки) у залі «Укрінформу» — колишні розвідники, дипломати, журналісти, письменники, студенти столичних навчальних закладів. Отож спілкувалися ті, хто по-справжньому розуміється на такій відповідальній діяльності, як розвідка. І запитання до автора монографії ставилися конкретні, а відповіді вимагалися не загальні, а з підтвердженням належною фактурою чи посиланням на події, що стали чи стають історичними, але не втрачають при цьому актуальності.

— Особливість цієї книжки в тому, що нарешті подолано совковий підхід до викладення історії розвідки, — зауважив у своєму виступі В. Брюховецький. — Віктор Іванович вміє шукати факти, знаходити їх і узагальнювати. Вважаю, що необхідно далі писати на цю тему, видавати такі книжки, і це буде дуже популярно, особливо для молодих людей. Я вам дуже дякую за цю книжку і за подальші ваші плани.

Всі, хто брав слово для виступу, звертали увагу, що монографія корисна перш за все своєю унікальністю. Там розповідається, як утворювалися розвідувальні ограни у тих країнах, які сьогодні грають основну роль у геополітиці, вказується також, чому і як вони контролюються державним керівництвом, звертається увага на їх національні особливості.

А ось що і як з цього приводу вживається зараз у нашій державі — тут авторові доводилося розповідати присутнім, посилаючись на свій практичний досвід, набутий свого часу під час служби на офіцерських посадах у Забайкаллі, на Балканах чи в структурах ООН, а також на керівних посадах у воєнній чи політичній розвідках України.

— В принципі, це книга всього мого життя, — зауважив у своєму виступі Віктор Гвоздь. — Курс, який я три роки читав для студентів у Києво-Могилянській академії, став базою цієї книги, а технічно матеріал готувався до друку протягом року.

На фото: презентація монографії Віктора Гвоздя «Історичні, правові і політичні аспекти розвідувальної діяльності держави» у залі «Укрінформу» в день відзначання 100-річчя зовнішньої розвідки України. Фото В. Раєвського та О. Клименко.

Дивитися повну презентацію:

Матеріали по темі:

Монографія Віктора Гвоздя «Історичні, правові і політичні аспекти розвідувальної діяльності держави» — про книгу

Нова книга президента Центру «Борисфен Інтел» Віктора Гвоздя — анонс презентації

Монографія Віктора Гвоздя «Історичні, правові і політичні аспекти розвідувальної діяльності держави» — як придбати книгу

 

URL сторінки http://bintel.com.ua/uk/article/print/01_24_hvi_book/