Борисфен Інтел

Центр «Борисфен Інтел» та Українсько-Арабська ділова рада підписали меморандум про співпрацю

20 грудня 2018

У Києві 20 грудня ц. р. відбувся форум «Перспективи українсько-арабського співробітництва», на якому його учасники НАЦГД «Борисфен Інтел» та Українсько-Арабська ділова рада підписали меморандум про співпрацю.

Виступаючи на форумі, президент Центру «Борисфен Інтел» Віктор Гвоздь наголосив на важливості нарощування бізнес-контактів як на факторі економічної співпраці, що зміцнює систему національної безпеки України та арабських країн.

«Інвестиції — це питання національної безпеки, — зокрема наголошував у своєму виступі В. Гвоздь, — і якби це всі добре усвідомлювали, то, можливо, у нас не було б ані анексії Криму, ані війни на Сході України. Адже заведені в Україну мільярдні інвестиції від різних поважних інвесторів автоматично служили б тим щитом, який би її надійно захищав від посягань наших невгамовних сусідів. Тобто, було б кому, допомагаючи нам, долучитися до захисту інвестицій. Зверніть увагу, країни, у розвиток виробництва яких вкладаються значні інвестиції серйозних транснаціональних компаній, живуть сьогодні зовсім в іншому, кращому світі… Ми не повинні створювати собі якісь ілюзії і не сподіватись на швидке вирішення наших проблем, що виникли в Криму і на українському Сході. Але саме нам і потрібно їх вирішувати, і це можна зробити тільки у спосіб відновлення нашої економіки, якій необхідні інвестиції. Тому той об’єм роботи, який виконує Українсько-Арабська ділова рада, надзвичайно важливий як для нашої держави, так і для її суспільства».

У цьому контексті В. Гвоздь проінформував учасників форуму про послуги, які надає очолюваний ним Центр, зокрема щодо оцінки та подолання економічних, політичних та воєнних ризиків як в Україні, так і в країнах Близького Сходу.

Своєю чергою, президент Українсько-арабської ділової ради шейх Емад Абу-Алруб зазначив, що зараз відкриваються великі перспективи співробітництва між арабськими країнами та Україною.

«Ви отримали зараз золотий шанс для співпраці з арабським світом. У нас є серйозні інвестори зі значними коштами, але від української сторони ми очікуємо, що вона внесе необхідні зміни до свого законодавства, щоб створити привабливі умови для інвесторів», — переконував присутніх на цьому заході шейх Емад Абу-Алруб.

Зокрема, двосторонню ділову активність дещо обмежує жорсткий візовий режим з Україною, певні проблеми з захистом інвестицій та, ясна річ, — корупція. За його словами, для арабських інвесторів найбільш цікавими в Україні є три сфери діяльності: сільське господарство, особливо органічне землеробство, технології у галузях літакобудування та сонячної енергетики, а також придбання комерційної нерухомості з метою здачі у довгострокову оренду.

Фото В. Раєвського

Довідка:

Українсько-Арабську ділову раду створено у 2017 році з метою сприяння розвитку міжнародних ділових, політичних, економічних, наукових та культурних відносин між Україною та арабськими країнами у спосіб надання практичної допомоги органам державної влади, місцевого самоврядування та бізнесу у сфері залучення іноземних інвестицій.

 

URL сторінки http://bintel.com.ua/uk/article/print/12-20-uabc/