Борисфен Інтел

Інформаційна безпека держави: за законом воєнного часу

26 червня 2015
<p>Інформаційна безпека держави: за законом воєнного часу</p>

У новому тисячолітті до збройного протистояння долучилося інформаційне протиборство і стало чи не однією з основних форм усунення протиріч між державами. До речі, за допомогою інформаційних операцій ворогуючі країни можуть досягти і своїх стратегічних цілей. Головною складовою «гібридної війни» Російської Федерації проти України стала саме надпотужна антиукраїнська інформаційна кампанія, покликана забезпечити встановлення повного російського контролю над зовнішньою і внутрішньою політикою нашої держави.

В матеріалі експертів центру «БОРИСФЕН ІНТЕЛ» аналізується російський інформаційний вплив та пропонуються підходи щодо створення загальнонаціональної системи інформаційної безпеки, яка б не тільки виявляла, аналізувала та оцінювала інформаційні загрози національній безпеці, але й, що надзвичайно важливо, превентивно системно протидіяла цим загрозам та вела інформаційні дії наступального характеру, адекватні сучасним обставинам.

Повністю матеріал буде опублікований у виданні Центру «БІНТЕЛ. Журнал геополітичної аналітики» № 2, який незабаром вийде друком.

URL сторінки http://bintel.com.ua/uk/article/print/info-bezpeka2/