12 лютого 2016

12.02.2106 Новий проект Центру «Борисфен Інтел»

З огляду на актуальність і надзвичайну важливість теми всебічних відносин між двома незалежними європейськими державами — Україною і ФРН особливо на сучасному етапі історичного розвитку Європи, Незалежний аналітичний центр геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» започатковує новий інформаційно-аналітичний проект «Українсько-німецькі відносини: вчора і сьогодні, міфи і правда».

В рамках цього проекту, серед іншого, передбачається публікація інформаційних, інформаційно-аналітичних та інформаційно-прогностичних матеріалів щодо: історичних аспектів взаємовідносин України і Німеччини; геостратегічної ролі і місця ФРН у сучасній системі європейської та світової безпеки; особливостей політики і практики ФРН стосовно сьогодення та перспектив України; основних напрямів співробітництва між двома країнами у політичній, торговельно-економічній, науково-дослідницькій, безпековій та інших сферах; механізмів та інструментів «гібридної» політики Росії, спрямованої на протидію політиці ФРН у Європейському Союзі, НАТО та підрив позицій правлячої партії християнських демократів (блоку ХДС/ХСС) на чолі з нинішнім канцлером Ангелою Меркель тощо.

Даний проект створюється з метою широкого інформування громадськості і він орієнтований як на українську, так і на широку іноземну (зокрема німецьку) аудиторію, у тому числі на українську діаспору та українськомовних і російськомовних читачів, які потребують актуальної та об’єктивної інформації з порушеної проблематики.

Крім того, напрацювання Центру з даного кола питань орієнтовані також і на широке коло потенційних закордонних інвесторів та бізнесменів (зокрема з ФРН) у плані їх поглибленого ознайомлення з реальним станом справ як в цілому в Україні, так і зокрема довкола неї.

У цьому контексті Центр «Борисфен Інтел» налаштований на співробітництво з усіма зацікавленими державними і неурядовими структурами та організаціями, фондами, юридичними та фізичними особами як в Україні, так і за її межами, і перш за все у ФРН.

Ми заздалегідь вдячні за конструктивні пропозиції, що стосуватимуться плідного розвитку та ділового наповнення запропонованого Центром нового проекту.

У рамках нового проекту пропонуємо статтю віце-президента Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» Юрія Радковця «Геополітичні засади німецької політики на українському напрямку. Вчора і сьогодні».