13 вересня 2019

Оцінка викликів безпеці в Чорноморському регіоні

Президент Центру «Борисфен Інтел» Віктор Гвоздь брав участь у робочій конференції в Бухаресті

 

Центр нової стратегії (Румунія) та Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (Україна) організували та провели в Бухаресті конференцію, присвячену проблемам безпеки в Чорноморському регіоні.

Дебати були зосереджені на оцінці ситуації в сфері безпеки в Чорноморському регіоні та її можливого розвитку з точки зору як класичних, так і нових загроз.

Президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» Віктор Гвоздь 11 вересня ц. р. брав участь у панелі на тему: «Оцінка викликів безпеці в Чорноморському регіоні».

З цієї нагоди були запрошені експерти з України та США, зокрема заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (Україна) Михайло Самусь, колишній директор з військової підтримки Національної агенції геопросторової розвідки, колишній директор з розвідки Європейського командування ЗС США EUCOM (США) генерал-майор у відставці Брайан Келлер, колишній командувач ВМС України віце-адмірал у відставці Сергій Гайдук, керівники програм Павло Лакійчук та Оксана Іщук з Центру глобалістики «Стратегія XXI» (Україна).

В той же час до учасників конференції долучилися посли, члени наукової ради Центру нової стратегії Сергіу Челак та Лазар Команеску, а також ведучі експерти румунського Центру бригадні генерали у відставці Мірча Мондреску та Даніель Іоніта.

12 вересня 2019 року Центр нової стратегії також організував семінар щодо потенційних сценаріїв та розвитку ситуації у сфері безпеки в Чорноморському регіоні на тему: «Прогнозування непередбачуваного. Чорні лебеді в Чорному морі», що об’єднав експертів з Румунії, України та США.