18 січня 2016

Чи загрожує Росії сепаратизм?

Юрій Радковець

 

18.01.2016. На телеканалі UA|TV вийшов документальний фільм щодо можливого відновлення сепаратистського руху в Росії

На телевізійному каналі UA|TV, орієнтованому на широку іноземну аудиторію та російськомовних глядачів, з понеділка (11.01.2016 р.) протягом тижня в рамках телевізійної програми «Пишемо історію» транслювався новий документальний фільм «Чи загрожує Росії сепаратизм?» щодо можливості відновлення сепаратистського руху в Росії.

«Після повалення режиму Януковича в Україні, В. Путін дуже боїться, що такий варіант можливий і в Росії. Інакше, навіщо б він посилював свою власну охорону? Але зараз для нього це не найголовніше. Є одна річ, яка у нього викликає панічний страх — це розвал Росії. І ця загроза, яка почалась ще з Чечні 90-х років минулого століття, сьогодні вже реальна. Сепаратизм, що відчутно посилився в регіонах, фактично є реакцією на авторитарний і підступний режим Путіна».

Короткі коментарі до цього фільму надав військовий експерт — віце-президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел», кандидат військових наук, доцент, генерал-лейтенант запасу Юрій Радковець.