10 травня 2018

Зустріч з представниками американського «Центру вивчення війн нової генерації»

Незалежний аналітичний центр геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» відвідали керівники американського Центру вивчення війн нової генерації  (Centre for the Study of New Generation Warfare, NGW).

Під час зустрічі президент центру «Борисфен Інтел» Віктор Гвоздь розповів про завдання та напрями роботи Центру, останні дослідницькі розробки та публікації в галузі міжнародної та національної безпеки, а також про перспективи роботи та розвитку Центру.

Президент Центру вивчення війн нової генерації доктор Філіп Пітерсен та виконавчий директор центру Грег Мелчер, зі свого боку, повідомили про основні напрями роботи новоствореного Центру з вивчення особливостей війн «нової генерації» та проведенні дослідження в галузі воєнно-політичної та воєнної безпеки, презентували заплановані Центром міжнародні безпекові симпозіуми та семінари.

У ході плідної дискусії сторони обговорили актуальні питання розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України, в європейському регіоні і в світі в цілому, та висловили взаємну зацікавленість у спільній аналітичній роботі з оцінювання новітніх форм збройної боротьби Росії проти України, країн Європи та НАТО.

За результатами зустрічі був підписаний меморандум про співробітництво двох аналітичних структур щодо проведення взаємних досліджень, вивчення особливостей війн «нової генерації» («гібридних» війн або «війн нового покоління»), стратегії і тактики російської сторони у війні «нового покоління»), у т. ч у сфері інформаційної боротьби.

 

traffic counter