11 липня 2019

В. Гвоздь: «…Розвідка — це завжди невидимий інтелектуальний поєдинок»

В гостях в Національній бібліотеці України імені Вернадського

 

Днями до Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського завітав відомий український військовик, розвідник та дипломат, президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел», генерал-лейтенант Віктор Іванович Гвоздь.

Читачі та співробітники бібліотеки щиро вдячні Віктору Івановичу за подаровані до фондів НБУВ книжки. Це, зокрема, його авторська монографія «Історичні, правові і політичні аспекти розвідувальної діяльності держави» (Київ, 2018), у якій комплексно досліджено розвідувальну діяльність у контексті системи забезпечення національної безпеки держави. На слушну думку В. Гвоздя: «…розвідка — це завжди невидимий інтелектуальний поєдинок, що триває цілодобово, сім днів на тиждень, триста шістдесят п'ять днів на рік, без вихідних та лікарняних. І ціна його — мир, спокій і стабільне життя держави, її гідне місце під сонцем та впевнений погляд у майбутнє, або нестабільність, невпевненість, державний колапс та поневіряння в бурхливому складному геополітичному світі. У цьому поєдинку перемогти можна лише завдяки професійності, стійкості, самопожертві, вірі у справедливість державотворення, якого прагне наш український народ».

Всебічний аналіз правових і політичних аспектів розвідувальної діяльності провідних країн світу і України, насиченість прикладами та історичними фактами робить книгу цікавою не лише для науковців і фахівців, а й для широкого загалу.

Центр науково-бібліографічної інформації НБУВ