14 червня 2017

Звільнити Донбас в рамках АТО неможливо

Секретар РНБО України О. Турчинов вважає, що Антитерористичну операцію на Донбасі необхідно завершити, оскільки в рамках цього формату окуповані території Донецької і Луганської областей звільнити неможливо. Фактично, він пропонує перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією.

Крім того, на його думку, прийшов час не просто визнати окупованими деякі регіони Донецької і Луганської областей, але й чітко, на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх деокупації. Тобто, потрібен дієвий механізм захисту країни, а для цього необхідно законодавчо надати президенту право застосовувати Збройні Сили та інші військові формування України проти гібридної агресії з боку Росії.

Які саме зміни має на увазі секретар РНБО? І яким має бути новий формат АТО? У цьому контексті Укрінформ поцікавився у воєнно-політичних експертів.

Серед опитуваних експертів, на ці запитання кореспонденту агентства Мирославу Лісковичу відповів і Віце-президент Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел», кандидат військових наук, доцент, генерал-лейтенант запасу Юрій Радковець, висловивши власну точку зору з цього приводу, яка переважно збігається з оцінкою воєнно-політичного експертного середовища України.

Оригінал публікації: http://www.ukrinform.ua/